Премиерът на Великобритания Риши Сунак претърпя тежко поражение в Камарата

...
Премиерът на Великобритания Риши Сунак претърпя тежко поражение в Камарата
Коментари Харесай

Планът на Сунак за мигрантите претърпя поражение в Камарата на лордовете

Премиерът на Англия Риши Сунак претърпя тежко проваляне в Камарата на лордовете, откакто те прокараха 5 ремонти по законопроекта за депортация в Руанда.

Сред гласувалите против държавното управление бяха някогашни консерватори, както и архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби и ръководителят на групата на Консервативна Европа Кен Кларк. Близо 100 гласа е разликата при гласуването , оповестиха от The Guardian.

По-рано министър председателят Сунак беше предизвестил Камарата да не осуетява " волята на народа " , като попречват неговия законопроект, и сложи обещанието за " прекъсването на лодките " като основно за ръководството си.

Камарата поддържа 5 промени в законопроекта през вчерашния ден вечерта, като оспориха определението на Руанда за безвредно леговище , до момента в който съглашението за обещаните защитни ограничения не бъде въведено напълно.

Адвокатът и самостоятелен медиатор лорд Дейвид Андерсън съобщи, че наредбата в законопроекта, с която се изисква Руанда да бъде обсъждана като безвредна, " ни взима за простаци ".

Андерсън предложи изменение, което да разреши догатката да бъде оспорвано в съдилищата , като добави: " Ако Руанда е безвредна, както държавното управление чака да обявим, няма от какво да се опасява при сходно сериозно разглеждане. "

" Все отново ние сме поканени да приемем една небивалица, да я увием в наметалото на парламентарния суверенитет и да ѝ дадем непрекъснат имунитет от възражения. Да изкажем една лъжа и да я назовем истина. Защо да се съгласяваме с това ", добави той.

Заместник държавният секретар на вътрешните работи Андрю Шарп съобщи, че за търсещите леговище лица ще бъде най-добре да останат в страната, от която в началото са потърсили помощ.

Съгласие по законопроекта би трябвало да бъде реализирано от Камарата на общините и Камарата на лордовете. Правителството е изправено пред опасност от нов крах в сряда, когато законопроектът още веднъж ще бъде обсъждан от народните представители .

Припомняме, че за изпращане на някои търсещи леговище лица в африканската страна през юни предходната година. След като Камарата на общините утвърди законопроекта,, само че не се стигна до гласоподаване при второ четене, до момента в който законът бъде прегледан по-подробно от Консервативната партия, като съществена съпротива.
 Планът на Англия да праща мигранти в Руанда ще коства над 600 млн. паунда
Планът на Англия да праща мигранти в Руанда ще коства над 600 млн. паунда

Разходите не стопират да набъбват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР