Премиерът на Великобритания Борис Джонсън започна официално предизборната кампания на

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън започна официално предизборната кампания на
Коментари Харесай

Борис Джонсън започна официално предизборната си кампания

Премиерът на Англия Борис Джонсън стартира публично предизборната акция на ръководещата Консервативна партия, която е изправена пред безпорядък, написа лондонската редакция на Huffington Post. Министър-председателят съобщи, че е посетил кралицата на Англия Елизабет II и тя се е съгласила от разпусне Народното събрание преди изборите, планувани за 12 декември.

В своя тирада при започване на акцията, произнесена пред резиденцията на държавното управление, Джонсън съобщи, че не е имал избор, само че да предложи изборите, с цел да „ реализира Брекзит “, като се зарече да се бори с „ протакането и забавянето “ на опозиционния водач и началник на Лейбъристката партия Джереми Корбин. „ Току що посетих Нейно величество кралицата по-рано и тя се съгласи да разпусне Народното събрание за изборите “, сподели той.

„ И желая да знаете, несъмнено, че аз не желая предварителни избори и никой не желае изключително избори през декември, само че стигнахме до стадий, където нямаме избор, тъй като нашият парламент е неподвижен, той е в задънена улица от три и половина години “, добави министър председателят. Неговото изказване пристигна малко откакто Британският министър за Уелс Алън Кеърнс подаде оставка, откакто беше забъркан в скандал, обвързван със правосъдно дело, а водача на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог разяснява, че жертвите от пожара в лондонската кула Гренфел са работили безразсъдно, което провокира апели за неговата оставка. Въпреки това Джонсън се опита да насочи фокуса на акцията към Брекзит.

„ Ако се върна с работно болшинство, тогава ще направя по този начин, че Народното събрание да работи за вас “, съобщи той, като се зарече, че Брекзит повече няма да бъде муден. Джонсън добави, че съгласно него е било прекомерно объркващо, че депутатите са дали своят вот за неговата договорка, а по-късно са отказали да дават график, с цел да може тя да бъде разисквана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР