Премиерът на Великобритания Борис Джонсън може да се изправи пред

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън може да се изправи пред
Коментари Харесай

Великобритания се запъти към нова политическа криза

Премиерът на Англия Борис Джонсън може да се изправи пред избор на съмнение в Народното събрание през околните дни, който при триумф може да докара на собствен ред до предварителни парламентарни избори в страната и отлагането на Брекзит, заяви Си Ен Ен. Това стана ясно от думите на представителя на Шотландската национална партия (ШНП) Стюърт Хоузи. Докато министър председателят се пробва да сплоти своята Консервативна партия на годишната конференция в Манчестър, Хоузи съобщи, че неговата партия към този момент не има вяра, че Джонсън ще се преценява със закона. Той разкри, че след диалози сред опозиционните водачи в Народното събрание вотът на съмнение в този момент е „ единственият вид “ в това да се подсигурят депутатите, че Джонсън няма да изведе Англия от Европейски Съюз без договорка на 31 октомври. Изявлението идва и след мненията на водача на ШНП Никола Стърджън, която алармира, че партията й може да поддържа водача на опозиционните лейбъристи Джереми Корбин за краткотраен министър председател, с цел да може той да удължи периода за Брекзит и по-късно да насрочи нови общи избори в Обединеното кралство. Засега лейбъристите настояват, че ще поддържат провеждането на избори единствено в случай че могат да се подсигурят, че е избегнат Брекзит без договорка на 31 октомври и се опълчват на опитите на премиера да провежда избор преди този момент.

Самият Борис Джонсън съобщи в неделя, че няма да подаде оставка, с цел да не се постанова да удължава периода за Брекзит, който е в края на октомври. В изявление за Би Би Си, запитан дали макар признатия закон за отсрочване на излизането от Европейски Съюз без договорка остава опцията от корав Брекзит, Джонсън съобщи, че това е допустимо. " Да, можем да го създадем ", сподели той, само че не посочи по какъв начин ще стане това.

Британски медии разкриха, че министър председателят персонално се е извинил, че е сложил в неуместна позиция кралица Елизабет Втора, като изиска тя да утвърди противозаконното прекъсване на работата на Камарата на общините. Кралски източници разкриха, че в семейството на кралицата е имало голямо безпокойствие по отношение на решението на Борис Джонсън да спре работата на Народното събрание в продължение на пет седмици, даже преди Върховният съд да постанови предходната седмица, че е нелегално. Премиерът се е обадил по телефона на кралицата предишния вторник след решението на съдиите. Това е третият път, когато Джонсън се извини уединено за нещо, за което отхвърли да се извинява обществено.

------------------------

Борис Джонсън ще загуби „ милиони души “ електорат, съобщи някогашният министър от Консервативната партия Дейвид Гоук. Това ще стане, в случай че
Джонсън не промени реториката си, която разделя Консервативната партия, сподели Гоук.

 

 РАЗСЛЕДВАНЕ

Британският министър председател Борис Джонсън е обвинен, че като кмет на Лондон е бил в спор на ползи. Става дума за познанството му с бизнес дама, за която се допуска, че е получила нелегално средства от страната. Случаят би могъл да докара до наказателно следствие против министър-председателя. Според в. " Сънди таймс " Дженифър Аркюри - някогашна американска манекенка, насочила се към бизнеса, е получила с помощта на връзките си с Джонсън общо 126 хиляди лири (141 000 евро) държавни средства и привилегировано включване в публични търговски делегации. Както Борис Джонсън, по този начин и Дженифър Аркюри отхвърлят да са направили нещо неправилно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР