Премиерът на страната Лиз Тръс призова Европа да запази износа

...
Премиерът на страната Лиз Тръс призова Европа да запази износа
Коментари Харесай

Великобритания е застрашена от режим на тока

Премиерът на страната Лиз Тръс прикани Европа да резервира износа на сила през зимата

Англия може да се изправи пред планувани тричасови спирания на тока в за домовете и бизнеса тази зима, в случай че не може да внася електричество от Европа и не успее да притегли задоволително импорт на газ, с цел да зарежда работещите на газ електроцентрали, предизвести Националната мрежа на страната, представена от Ройтерс, предаде .

Перспективите за прекъсване на тока станаха ясни на фона на апела на премиера Лиз Тръс към Европа да резервира износа на сила през зимата и може да подложат на спомагателен напън държавното управление, откакто преди време тя изключи опцията за режим на силата във Англия.

Страните в Европа вършат проекти за непредвидени обстановки през зимата с допускането за нарушение на притока на газ от Русия поради войната в Украйна, което може да докара до режим и ограничение на износа на сила за други страни.

Недостигът на газ в Европа, както и проблеми с поддръжката в редица френски нуклеарни централи ускоряват риска Англия да не успее да си обезпечи нужния газ или вноса на ток, който нормално получава от страни като Франция, Белгия и Нидерландия.

„ При дребната възможност да се озовем в такава обстановка това може да значи, че някои консуматори може да останат без ток за авансово избрани интервали денем, общото допускане е това да са тричасови блокове “, заяви Националният електроенергиен систематичен оператор в зимните си прогнози.

Британското държавно управление заяви в отговор, че е решително в обезпечаването на доставките на ток за зимата.

„ Англия има сигурна и диверсифицирана енергийна система. Уверени сме в проектите си да защитим семействата и бизнеса при всевъзможни сюжети тази зима “, съобщи представител на държавното управление.

„ За да засилим в допълнение тази позиция, задействахме проекти за обезпечаване на доставки “, добави представител, като уточни газовите ресурси на Англия в Северно море, вноса от сътрудници като Норвегия и източниците на чиста сила.

Отделен документ за оценка на риска на английското държавно управление, оповестен в четвъртък, сподели, че сигурността на страната за доставките на газ дава отговор на изискваните по закон стандарти.

В разбора се показва, че инфраструктурата може да отговори на търсенето на газ в разнообразни сюжети, в това число „ композиция от извънредно търсене, подбудено от сурова зима “ и проблеми с газовата мрежа.

Русия понижи газовите си доставки за Европа тази година и въпреки че страната задоволява единствено 4% от потребностите на Англия от газ, нарушаването на доставките за Европа способства за повишението на цените на Острова и затруднява страната да си обезпечи газ от други страни.

„ Потенциалът за дефицит в газовите доставки в континентална Европа може да има редица тежки последствия за Англия, създавайки опасности към способността на страната да внася от континентална Европа “, заяви Националният газопреносен оператор в обособени прогнози за зимното ползване на газ.

Способността на Англия да си обезпечи доставки ще зависи от това дали цените ѝ ще са задоволително високи, с цел да продължи да притегля експорт от Европа и полутечен природен газ от страни като Катар и Съединени американски щати.

„ При дребната възможност за незадоволителни газови доставки във Англия за облекчаване на търсенето… имаме нужните принадлежности да подсигуряваме сигурността и целостта на газовата система при положение на изключително състояние с газовите доставки “, отбелязва компанията.

Като първа стъпка тези принадлежности включват изпращане на уведомления до пазара в опит за привличането на повече газ в системата и за понижаване на търсенето от огромни консуматори на газ.

Ако дефицит на газ принуди Англия да ограничи доставките, семействата ще имат приоритет, а ограничавания на първо време ще бъдат наложени на огромните индустриални консуматори и електроцентрали.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР