Премиерът на Словения Янез Янша бе обект на яростни критики

...
Премиерът на Словения Янез Янша бе обект на яростни критики
Коментари Харесай

Евродепутати остро критикуват премиера на Словения

Премиерът на Словения Янез Янша бе обект на гневни рецензии в Европейския парламент в Страсбург при представянето на целите на страната му като ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Председателят на групата на Европейската национална партия Манфред Вебер акцентира, че върховенството на закона в никакъв случай не е проблем на една обособена страна, а за целия Съюз. Той прикани неотложно да бъде посочен словенски представител в Европейската прокуратура.

За същото прикани и ръководителката на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия.

Най-критичен беше представителят на „ Обнови Европа “ Малик Азмани.

„ Дори когато предходната седмица представихте целите си на Комисията, не можахте да се въздържите да замесите политиката в това “, сподели той и добави:

„ Моля, спрете да тормозите публицисти и съдии. Спрете да назначавате политическите си другари в полицията и започнете с назначенията на прокурори в Европейската прокуратура. Комисията не би трябвало да утвърди отпущането на парите по вашия оздравителен проект, преди в Европейската прокуратура да са изпратени самостоятелни словенски прокурори “. 

Словенската евродепутатка от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Таня Файон акцентира, че дейностите на премиера Янша не са дейности на целия народ и че голямото болшинство от словенците не поддържа пътя, по който върви страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР