Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви днес на пресконференция,

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви днес на пресконференция,
Коментари Харесай

Зоран Заев: Внимателно чакаме отговорите на България за Гоце Делчев и езика


Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи през днешния ден на конференция, че ще бъде деликатен в отговорите на въпросите на България за решение на въпроса за Гоце Делчев и за езика, защото би трябвало да се реализира решение, което ще бъде от изгода и в интерес и на двете страни, оповестява в. " Слободен щемпел ".

Ние сме фокусирани върху намирането на бързо решение на въпроса, пред който сме изправени. Гаранцията за обвързваните с идентичността въпроси е доказана в Договора за добросъседство с България, а това са македонският език и македонският народ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Аз имам вяра, че всички тези документи, мнения, които излизат, са единствено предпочитание за решение на тази четвърта историческа глава или шеста историческа персона, което може да бъде отлична опция да ни сплоти, да ни сближи, да укрепва другарството, съобщи Заев на конференция с Франсис Фанън, асистент държавен секретар на Съединени американски щати по енергийните запаси.

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи ще посети България идната седмица преди Заев да направи публично посещаване в края на октомври или началото на ноември, отбелязва МИА.

Надявам се доста скоро да посетя София, където ще имаме опция да обсъдим доста планове, основно стопански планове. Един от тях ще бъде газова връзка, въпрос, който по-рано през днешния ден обсъждахме. Но аз несъмнено имам вяра, че всичко, което следва пред нас, е още един сигнал за положително съдействие в целия район, посочи Заев.

Според премиера на Северна Македония историческите въпроси би трябвало да бъдат възприемани като опция за възстановяване на цялостното съдействие.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР