Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разкри, че правителството знае,

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разкри, че правителството знае,
Коментари Харесай

Груевски избяга през Албания в Унгария в багажника на автомобил, разкри Заев

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разкри, че държавното управление знае, че някогашният министър председател Никола Груевски е избягал през Албания в Унгария в багажника на автомобил, оповестяват сръбски медии.

Бившият министър председател е напуснал дома си прикрит в багажника на кола.

Груевски е слязъл с асансьор в мазето на постройката, където се е скрил в багажника на автомобил, а след това е бил изведен отвън страната. В Албания го е чакала друга кола, маджарски дипломатически автомобил, сподели Заев в изявление за немския ежедневник " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

Попитан за какво търсенето на някогашния министър председател е почнало чак в понеделник, откакто Груевски е трябвало да се яви в пандиза още в петък, Заев изясни, че съгласно македонските закони се разрешава на наказаните в петък да прекарат почивните дни вкъщи и че това не може да се промени единствено поради неговия случай.

Груевски избяга в Унгария на 11 ноември предходната година, откакто беше наказан на две години затвор. В Будапеща той получи политическо леговище. Груевски управляваше Северна Македония от 2006 до 2016 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР