Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че не се

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че не се
Коментари Харесай

Ковачевски: Да стигнем до решение с България бързо, но без да бързаме

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски съобщи, че не се обвързва с дати за начало на договаряния за участие в Европейския съюз и разясни, че методът в разговора с България е да се " стигне до решение бързо, само че без да се бърза ". " Надявам се, че през юни и юли ще имаме доста по-добри връзки с България и ще бъдем на крачка от решаването на проблемите. Езикът и идентичността са неща, по които не се беседва ", сподели Ковачевски.
Президентите Румен Радев и Стево Пендаровски разискаха по телефона подготовката на идна публична аудиенция у нас на президента на Република Северна Македония, оповестиха от „ Дондуков “ 2.

Двамата държавници са удостоверили готовността си за продължение на дейната роля на двете президентски институции в поддръжка на бъдещото съдействие сред София и Скопие.

Президентите са отбелязали очертаващата се нова динамичност в двустранните връзки, която се чака да докара до подсилване на доверието сред България и Северна Македония.

Телефонният диалог е бил по самодейност на президента Стево Пендаровски, който е поздравил Румен Радев за встъпването му в служба за втори мандат.

Очаква се на 25 януари в София българското държавно управление да заседава дружно с кабинета на Северна Македония.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР