Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски, президентът на Сърбия Александър

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски, президентът на Сърбия Александър
Коментари Харесай

Ковачевски, Вучич и Рама критикуват България в Брюксел

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски, президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателят на Албания Еди Рама отпътуват за Брюксел, където ще вземат участие в срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани.

След взаимни съвещания, водачите на трите страни-членки на Инициативата „ Открити Балкани “ са подготвили тирада, в която ще насочат остри рецензии към България поради ветото на страната ни върху договарянията за участие на РСМ в Евросъюза, което визира и Албания - двете страни аплайват в пакет. Това излиза наяве от пост в туитър на Еди Рама.


" Ще присъстваме на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз. Няма да има доста какво да се чуе за нас, само че ние ще помолим да бъдем чути по отношение на концепцията за Нова европейска политическа общественост, която поддържаме, за " Открити Балкани ", която носи духа на Европа и за нашето похищение от България, което го унищожава.

Чух, че през днешния ден нещо се движи в България. Твърде рано е да бъдем оптимисти и прекомерно малко, с цел да променим частта от утрешната тирада, в която България е подложена на критика като страна, която е отвлякла две страни от НАТО, до момента в който на границата на Европа се води война! ", написа Рама.

Коментар за визитата направи във фейсбук и македонският министър председател Димитър Ковачевски.

" Република Северна Македония има потвърдени другари в държавите-членки на Европейски Съюз, това са тези страни, които гледат към бъдещето, а не към предишното и от които ние (Република Северна Македония), Албания, само че и районът получаваме цялостна поддръжка за осъществяването на стратегическата цел - участие в Европейски Съюз ", написа той.

„ Ако не бъде обезпечен прогрес в процеса на европейска интеграция, това ще бъде сериозен проблем и ще се отрази върху доверието на Балканите към Европейски Съюз. Ще заявим мнението си по тази тематика дружно, на срещата на върха на Европейски Съюз за Западните Балкани, в необятен конгрес, в центъра на европейската дипломация “, добавя Ковачевски.



Източник: Труд

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР