Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи, че американският журналист Тъкър

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи, че американският журналист Тъкър
Коментари Харесай

Премиерът Бърнабич: Тъкър Карлсън ще посети Сърбия, той направи феноменално интервю с Путин

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че американският публицист Тъкър Карлсън ще посети Сърбия в средата на годината, заяви Танюг.

Вниманието на публицистите в Дубай беше привлечено от обстоятелството, че сръбският министър председател Ана Бърнабич седна през вчерашния ден до Карсън и беседва с него на един от панелите, в които взе участие по време на Световна държавна среща.

" Той знае доста за Сърбия, сподели, че възнамерява да пристигна в Сърбия в средата на тази година, че извънредно почита и цени президента Александър Вучич и аз му споделих, че го чакам с неспокойствие. Поздравивих го за смелостта да направи едно в действителност феноменално изявление с президента на Руската федерация, тъй като в днешния свят, бих споделила, цензурата е повсеместна ", сподели Бърнабич пред кореспонденти.

Днес сръбският министър председател Ана Бърнабич продължава визитата си в Дубай, където се чака да има двустранни срещи с публични лица на Световна държавна среща и да взе участие в откриването на Форум на държавните услуги. Бърнабич ще участва на подписването на Меморандум за съгласие за съдействие в региона на изкуствения разсъдък сред сръбското Министерство на информацията и телекомуникациите, Института за изкуствен интелект на Сърбия и Съвета за напреднали технологии на ОАЕ. Меморандумът ще бъде подписан от министър Михайло Йованович, шефа на института Дубравко Чулибрк и генералния секретар на Съвета на ОАЕ Фейсал Ал Банай.

Бърнабич стартира първия ден от Срещата на върха с двустранни срещи с задгранични публични лица, добавя Българска телеграфна агенция. Тя първо се срещна с министъра по въпросите на изкуствения разсъдък на ОАЕ Омар Султан Ал Олама, с който разиска опциите и капацитета на тази технология. Тя беседва и с египетския си сътрудник Мустафа Мадбули за опциите за подписване на съглашение за свободна търговия сред двете страни. По време на срещата с шефа на МВФ Кристалина Георгиева Бърнабич съобщи, че чака Брутният вътрешен продукт на Сърбия да нарасне с 3,5 % и че Георгиева е похвалила сръбската фискална политика.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР