Премиерът на Руската федерация Михаил Мишустин обяви планове за временно

...
Премиерът на Руската федерация Михаил Мишустин обяви планове за временно
Коментари Харесай

Русия временно ограничава изтеглянето на чужди капитали от руски компании



Премиерът на Руската федерация Михаил Мишустин разгласи проекти за краткотрайно ограничение на изтеглянето на задгранични капитали от съветски компании.

Според съветския министър председател задграничните предприемачи в Русия са принудени да взимат решения под политически напън. " Натискът на глобите против Русия ще отшуми и тези, които не изтеглят вложенията си от нашата стопанска система ще завоюват ", уверен е Мишустин, който предизвести, че излизането от съветския пазар е елементарно, само че връщането ще е доста по-трудно.

Германският канцлер Олаф Шолц разгласи пък преди минути, че Русия " евентуално " ще бъде изправена пред спомагателни наказания, в случай че не приключи военните дейности в Украйна.

След като Германия замрази лицензирането на газопровода " Северен поток 2 ", записаната в Швейцария компания притежател на тръбата е пред банкрут, разгласи швейцарският министър на стопанската система Ги Пармелин. По думите му, трудовите контракти на 140 сътрудници в централата на компанията към този момент са прекъснати.

Англия забрани на всички кораби, които имат връзка с Русия, да влизат в нейните пристанища. Мярката се отнася до всички кораби, които са под съветски байрак, регистрирани или следени от Русия, посочи английският министър на превоза Грант Шапс в " Туитър ". По-рано Турция приканва всички страни в украинската рецесия да съблюдават интернационалния пакт за прекосяване през турските проливи към Черно море. Съгласно Конвенцията от Монтрьо, Анкара има право да ограничи преноса през своите проливи по време на война, което й разрешава
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР