Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви, че цялото правителство подава

...
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви, че цялото правителство подава
Коментари Харесай

Правителството на Русия подаде оставка

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев разгласи, че цялото държавно управление подава оставка. Това стана едвам няколко часа след годишната тирада на президента Владимир Путин пред Федералното заседание. В изявлението си той предложи промени в конституцията, една от тях бе обвързвана с това Държавната дума да утвърждава министър-председателя и държавното управление, а не както до момента - президентът.
Путин благодари за работата на държавното управление. Държавният глава поръча на държавното управление да извършва своите задължения до назначението на нов кабинет, съобщи ТАСС.

След посланието на Путин пред Фенералното заседание Медведев разгласи, че счита за вярно да подаде оставката на държавното управление. „ В този подтекст е явно, че ние, като държавно управление на Руската федерация, сме длъжни да предоставим от наша страна на президента опцията да взема всички нужни решения”, съобщи Медведев, представен от БГНЕС.

Държавният глава благодари за свършеното досега от държавното управление, „ макар, че не всичко се е получило”. Руският водач съобщи, че в скоро време ще се срещне поотделно с всеки от членовете на кабинета, а към този момент ги моли да продължат да извършват в цялостен размер своите отговорности.

Путин разгласи желанието си да вкара служба заместник-председател на Съвета за сигурност и да предложи Дмитрий Медведев за този пост.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР