Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев очаква новото правителство

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев очаква новото правителство
Коментари Харесай

Заев: Очакваме с новото правителство на България да намерим решение


Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев чака новото държавно управление на България да бъде образувано през април и с това да се продължат диалозите и да се откри решение, което да бъде задоволително и за двете страни. По думите му, това е " в полза на задачите Западни Балкани, Европейски Съюз и несъмнено в полза на българския народ ", съобщи МИА, представена от БГНЕС.

В отговор на журналистически въпрос през днешния ден на конференция за това какви са упованията след образуването на новото държавно управление в България и дали тяхното несъгласие върху участието на Северна Македония в Европейски Съюз ще бъде анулирано, той акцентира, че е уверен, че ще бъде открито решение. Премиерът на РСМ обаче още веднъж повтори че македонската еднаквост и македонският език не са били и не могат да бъдат тематика на договаряния.

Заев съобщи, че България от време на време поддържа европейската интеграция както на Северна Македония, по този начин и на задачите Западни Балкани.

" Важно е каква история пишем през днешния ден, значимо е какво ще оставим на младежта, на бъдещите генерации ", сподели още Заев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР