Премиерът на Република Северна Македония, отговаряйки на въпрос на журналист,

...
Премиерът на Република Северна Македония, отговаряйки на въпрос на журналист,
Коментари Харесай

Зоран Заев: Нямаме алтернатива за членство в ЕС

Премиерът на Република Северна Македония, отговаряйки на въпрос на публицист, още един път удостовери, че страната ще продължи промените и ще продължи по европейския път, написа вестник "Слободен щемпел ".

"Вярвам, че през първата половина на идната година ще може да се откри решение на ветото от България и ще се организира първата междуправителствена конференция, с което ще се отвори път за начало на присъединителни договаряния с Европейски Съюз. Нямаме опция на участието в Европейски Съюз. Не ни трябват байпас решения или различни решения за нашето участие в Европейски Съюз. Република Северна Македония заслужава участие в Европейски Съюз ", декларирал Зоран Заев, цитира думите му Българска телеграфна агенция.

ВМРО-ДПМНЕ в никакъв случай няма да договаря за идентичността. Ако България продължи със своите претенции, би трябвало да напуснем този контракт на Зоран Заев и ще желаеме нов контракт, декларирал в изявление за МТВ водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, написа "Независен весник ".

Мицкоски показал, че след една година ще има конгрес на партията и в случай че след конгреса обстановката излезе същата, ще се изиска ясна декларация. "Ще изляза и ще желая ясна декларация, че в никакъв случай няма да преговаряме за уникалността на македонския език, еднаквост, история. А в случай че прилежаща България продължи да упорства на същото, за нас договорът с България ще бъде мъртъв. Един подобен контракт би трябвало да предлага бъдеще, а не минало. Този контракт с България не предлага бъдеще, декларирал Мицкоски, представен от "Независен весник ".

Нито един народ не би приел да договаря за това, за което желае България, декларирал ръководителят на Народното събрание на Републка Северна Македония Талат Джафери пред ТВ21, добавяйки, че противоречивите точки със София са към идентичността и историята, написа "Слободен щемпел ".

България и Северна Македония подписаха контракт за добросъседство. С този контракт и двете страни поеха съответни отговорности. Веднага по-късно от България бяха сложени нови условия, посочи Джафери. Джафери въпреки всичко има вяра, че решение може да се откри и страната да продължи пътя към Европейски Съюз. Решение може да има, в случай че се превъзмогнат противоречивите точки в историята. Трябва да гледаме напред и дружно да осъществим и осъществяваме дилемите, които от нас желае Европейски Съюз, сподели Джафери, представен от "Слободен щемпел ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР