Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак пристигна в Израел -

...
Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак пристигна в Израел -
Коментари Харесай

Сунак осъди ужасяващия тероризъм при пристигането си в Израел

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак дойде в Израел - той води диалози с израелски водачи и се чака да посети други страни в района

При идването си той осъжда " ужасяващия терористичен акт " на Хамас на 7 октомври и споделя, че Обединеното кралство е зад Израел.

Риши Сунак сподели, че чака с неспокойствие срещи с израелски водачи след кацането си в Тел Авив.

Говорейки на летището, министър председателят сподели, че се надява диалозите му с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и президента Исак Херцог да бъдат „ продуктивни “..Посещението му идва незабавно по-късно на президента Байдън, до момента в който международните водачи ускоряват напъните си да предотвратят разпространяването на спора с Хамас в по-широкия район.

Г-н Сунак ще употребява двудневното си посещаване, с цел да упорства за филантропична помощ в Газа.

„ Аз съм в Израел, нация в тъга “, сподели министър председателят в обществените мрежи след кацане. „ Скърбя с вас и стоя с вас против злото, което е тероризмът. Днес и постоянно. “

Той би трябвало да се срещне с господин Нетаняху и господин Херцог по-късно и, наред с други неща, да изкаже своите съболезнования за цивилните, убити до момента по време на войната. След това той ще посети други районни столици.

Пътуването, което следва визитата на немския канцлер Олаф Шолц във вторник и това на господин Байдън 24 часа по-късно, допуска обединен фронт сред западните водачи.

Те са част от това, което е дипломатически известно като Квинт - група, формирана от Съединени американски щати, Обединеното кралство, Германия, Франция и Италия - чиито водачи приказваха малко след офанзивата на Хамас против Израел по-рано този месец.

Френският президент Еманюел Макрон ще бъде идващият, който ще посети Израел - той се чака в идващите дни.

Хората към господин Сунак споделиха, че визитата му ще се концентрира върху физическо проявление на взаимност с Израел, напън за постигане на филантропична помощ до хората в Газа и наблягане лице в лице на нуждата методът на Израел към наземна инвазия да бъде „ обмислен и спокоен “.

Посещението на господин Байдън беше помрачено от гибелен гърмеж в болница в град Газа във вторник.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР