Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви в петък, че

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви в петък, че
Коментари Харесай

Джонсън е информиран, че британският щам може да е по-смъртоносен

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи в петък, че новият вид на ковид , открит за първи път във Англия през декември, наподобява е по-смъртоносен от остарелия вид , оповестяват БиБиСи и ТАСС.

" Днес бяхме осведомени, че като се изключи че се популяризира по-бързо , в този момент наподобява също по този начин, че има някои доказателства, че новият вид, разновидността, който е разпознат за първи път в Лондон и югоизток, може да бъде обвързван с по-висока ", сподели Джонсън на конференция.
 Евролидерите лимитират несъществени пътувания, няма да затварят границите
Евролидерите лимитират несъществени пътувания, няма да затварят границите

Това разискват довечера евролидерите на видеоконференция на Европейския съвет

Джонсън обаче уточни, че " всички сегашни доказателства " допускат , че и двете ваксини , употребявани понастоящем в Обединеното кралство, тези, създадени от Pfizer и BioNTech и AstraZeneca и Оксфордския университет, са ефикасни против двата разновидността, истинския и новия вариант.

На собствен ред, научният консултант на английското държавно управление сър Патрик Валанс съобщи, че " в тази ситуация с известните до момента варианти от 1000 души, инфектирани с ковид, умират приблизително 10 души ". " Новият вариант обаче усилва броя на смъртните случаи до 13 на хиляда ", сподели той и добави, че към момента става въпрос за предварителни данни.

Говорейки за по-високата предаваемост на " английската " разновидност на ковид, Джонсън уточни също по този начин обстоятелството, че броят на приетите в болница в кралството сега е съвсем 80% по-висок от пика на първата вълна . По думите му сега в лечебните заведения има 38,5 хиляди души .
 СЗО чака 100 млн. инфектирани с Коронавирус до края на януари
СЗО чака 100 млн. инфектирани с Коронавирус до края на януари

Ваксините са вяра, съгласно Гебрейесус

Според Световната здравна организация тази разновидност е била разпозната в югоизточната част на Англия през септември и към днешна дата случаи на заразяване с нея са регистрирани в десетки страни по света. В резултат на това доста страни ограничиха въздушния трафик с Обединеното кралство .

Британското държавното управление предприе строги ограничения за битка с инфекцията и разгласи на 4 януари нова, към този момент трета, карантина. Най-строгите ограничаващи ограничения са съдействали за понижаване на броя на новите инфекции, само че смъртността остава висока . Тази седмица дневно беше обновен два пъти. Общият брой на смъртните случаи от ковид във Англия е 95 981, което е най-големият индикатор в Европа.

Сър Патрик Валанс разяснява, е по-загриженост за други два разновидността, появили се в Южна Африка и Бразилия . " Те имат избрани характерности, което значи, че може да са по-малко податливи на ваксини . Те несъмнено са по-притеснителни от този в Обединеното кралство сега и ние би трябвало да продължим да го преглеждаме и да учим това доста деликатно. "
 5 млн. имунизирани британци, 38 000 новозаразени с ковид
5 млн. имунизирани британци, 38 000 новозаразени с ковид

Скоростта е 200 имунизирани в минута, удовлетворен Джонсън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР