Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел даде положителна проба за коронавирус,

...
Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел даде положителна проба за коронавирус,
Коментари Харесай

Премиерът на Люксембург е с Ковид след срещата на върха в Брюксел

Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел даде позитивна проба за ковид, откакто неотдавна участва на европейска среща на високо ниво в Брюксел, предадоха ДПА и Ройтерс.

Бетел си е направил през вчерашния ден самичък тест, резултатите от който са били доказани с Пи Си Ар тест. Той има леки признаци, в това число висока температура и главоболие, само че възнамерява да продължи работата си отдалечено. Премиерът ще остане под карантина 10 дни.

По време на двудневната среща на високо ниво Бетел е бил в контакт с доста други европейски водачи, в това число немската канцлерка Ангела Меркел. На фрагменти от срещата се вижда и по какъв начин той стои покрай австрийския канцлер Себастиан Курц и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Всички те носят маски.

Правителството на Люксембург не счита никой различен държавен или държавен началник за непосредствен контакт на Бетел, удостовери говорителка на премиера. В Люксембург за непосредствен контакт се считат наличието на двама или повече души в затворено помещение, на по-малко от два метра и без маска, в продължение на повече от 15 минути, отбелязва ДПА.

Говорител на Шарл Мишел акцентира в Туитър, че на срещата на високо ниво са били спазвани хигиеничните правила.

Люксембургският министър председател е получил единствено една доза от имунизацията против ковид на АстраЗенека, която му е била сложена на 6 май. По график той е трябвало да получи втора доза тази седмица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР