Премиерът на Косово Рамуш Харадинай уволни заместник-министъра на правосъдието от

...
Премиерът на Косово Рамуш Харадинай уволни заместник-министъра на правосъдието от
Коментари Харесай

Премиерът на Косово уволни зам.-министърка, позволила си да критикува НАТО

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай уволни заместник-министъра на правораздаването от сръбското етническо малцинство Весна Микич след изявлението й, че бомбардировките на НАТО над Сърбия през 1999 година са „ плануван геноцид “, оповестява Ройтерс, представена от Блиц.

``
реклама

Весна Микич е част от сръбското население, което е към 5% от общо 1,8 млн. жители на Косово.

„ НАТО извърши съзнателно плануван геноцид против суверенна страна, която се бореше с албанския тероризъм в личните си граници “, написа тя във Facebook в неделя, когато бе маркирана 20-годишнината от офанзивата на алианса. 

Коментарът й провокира вълна от критика в обитаемото най-вече с албанци Косово. Голяма част от хората там ценят ролята на НАТО в прекратяването на двугодишната война и отварянето на пътя към прокламиране на независимостта през 2008 година.

" В държавното управление на Косово няма място за лица, които презират нашите общи евроатлантически полезности, без значение от това каква етническа група съставляват ", съобщи премиерът Рамуш Харадинай.   

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР