Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че заплахата, която представлява

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че заплахата, която представлява
Коментари Харесай

Заплахата от Иран тласкала съседите му към немислими досега съюзи с Израел

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разгласи, че опасността, която съставлява Иран за своите съседи в Близкия изток, ги тласка към немислими до момента съюзи с еврейската страна, оповестява " Франс прес ".

" Иран гълтам една страна след друга ", разяснява Нетаняху пред лондонския мозъчен концерн " Чатъм хаус ", Кралския институт за интернационалните връзки.

 Иран, мирния развой и други въпроси разискаха Нетаняху и Мей
Иран, мирния развой и други въпроси разискаха Нетаняху и Мей

Израелският министър председател уважи в Лондон годишнината от Балфурската декларация

" Той го прави или посредством директно завземане, или посредством потребление на проксита. Те превзеха Ливан, Йемен... те се пробват да сторят същото нещо с Ирак, в Сирия ", добави министър председателят на Израел и посочи: " Добрата вест е, че другите страни се съюзяват с Израел, както в никакъв случай до момента. Това е нещо, което в никакъв случай не бих очаквал през живота си. "

По думите му, Израел е работил " доста интензивно " за основаването на ефикасен съюз със " актуалните сунитски страни ", с цел да осъди и противодейства на експанзията на Иран.

" Смятам, че в действителност са налице положителни вероятности за мир " за района, увери Нетаняху.

 Решението на Тръмп за Иран е вярно, уверен Нетаняху
Решението на Тръмп за Иран е вярно, уверен Нетаняху

Тръмп разгласи преразглеждане на договорката

Според него Близкият изток е станал очевидец на " появяването на борба сред ислямистите и модернистите ", предизвиквайки " нов алианс сред Израел и ислямските страни ".

Израел от дълго време преглежда Иран като своя зложелател номер едно, до момента в който сунитските арабски страни като Саудитска Арабия са районни съперници на шиитски Иран.

След основаването на Израел през 1948 година единствено две арабски страни - Египет и Йордания - подписаха мирни съглашения с еврейската страна и откриха пълноценни дипломатически връзки.

 Израел атакува Иран, в случай че Тръмп се провали
Израел атакува Иран, в случай че Тръмп се провали

Това съобщи израелският министър на разузнаването Израел Кац

Съединени американски щати се стремят да предизвикват връзките сред Израел и Арабския свят, като администрацията на президента Доналд Тръмп се надява да упражни въздействие върху ползите в района, с цел да бъде реализирано спокойно съглашение сред Израел и Палестина.

Междувременно Нетаняху съобщи, че нуклеарната договорка от 2015 година сред Иран и международните сили не стига задоволително надалеч, с цел да не разреши на Техеран да се снабди с нуклеарно оръжие. Споразумението " всъщност споделя, че в границите на 10 години, не доста, а времето върви бързо, вие ще имате неограничена дарба да обогатяване уран ", уточни министър председателят на Иран.

Според него най-голямата заплаха не е, че Техеран ще наруши договорката, " а че Иран ще я съблюдава ".

Той настоя да бъдат наложени тежки наказания на Ислямската република и инспекции на ирански военни обекти.

Що се отнася до връзките с Вашингтон, той разяснява, че връзките били по-силни след избирането на Доналд Тръмп за президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР