Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща безопасна евакуация на цивилното

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща безопасна евакуация на цивилното
Коментари Харесай

Конфликтът в Близкия изток: Опасения преди обявената офанзива на Израел в Рафа

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху даде обещание " безвредна евакуация на цивилното население " от град Рафа преди началото на интервенцията против терористичната формация " Хамас ".

През последните дни редица страни и филантропични организации предизвестиха, че атака там би могла да докара до злополука.

Малката Хинд бягала от града със свои родственици, когато колата, в която пътували, попаднала под обстрел

Вече един път разселвани – доста палестински фамилии се боят, че няма да има къде да отидат, в случай че израелски танкове влязат и в Рафа - градът, който приюти над милион бежанци.

" Всеки ден бягаме, да бъдеш разселен е мъчно. Имам две дъщери с увреждания, не мога да ги нося, нямам кола или каруца. Дори и да се наложи - няма да потегли отново ", сподели Лайла Абу Мустафа.

Според Москва насилието в Близкия изток е отражение на неуспехите на Съединени американски щати в района

Премиерът Нетаняху отбрани проекта си и разгласи, че има задоволително място, където да бъдат евакуирани цивилните. Коментира сбито и изявлението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че военният отговор в Газа е ''прекомерен''.

" Не съм приказвал с него, откогато направи тези забележки. Не знам какво е имал поради ", изясни Нетаняху.

Убити са шестима кюрдски бойци

Агенцията за палестинските бежанци към Организация на обединените нации още веднъж попадана във фокуса след изказвания на израелската войска, че под централата ѝ в град Газа е открит тунел на " Хамас ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР