Премиерът на Италия обясни пред Камарата на депутатите за приема

...
Премиерът на Италия обясни пред Камарата на депутатите за приема
Коментари Харесай

Италия е приела към 24 000 бежанци от Украйна

Премиерът на Италия изясни пред Камарата на депутатите за приема на украинските бежанци. Той сподели още, че Италия работи за понижаване доставките на газ от Русия.  

Позовавайки се на информацията на вътрешното министерство, Марио Драги сподели, че бежанците от Украйна идват в огромната си част през границата сред Словения и Италия. С днешна дата, броят им е 23 872-а, от които 12,000 дами, 2200 мъже и 9,700 деца. 

Очакванията са броят им да нараства. Настаняват се в бежански центрове, където им се оказва здравно и всяко друго належащо подпомагане. Трябва на всеки 48 часа да вършат коронавирус проби или да се имунизират. 

Украинските бежанци, които желаят да работят могат да го създадат  въз основа на  разрешение за престояване. Попитан за доставките на газ, Драги сподели:  „ Работим -  за бързо понижаване на зависимостта от съветския газ. Необходимо е да го създадем ". Ще се акцентира на локалния рандеман на газ и потреблението на възобновими източници, сподели още той като посочи, че „ европейската тактика планува въвеждането в употреба на актуален първообраз термоядрен реактор през 2025-2028 г. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР