Премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе си подаде оставката в понеделник,

...
Премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе си подаде оставката в понеделник,
Коментари Харесай

Премиерът на Грузия хвърли оставка

Премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе си подаде оставката в понеделник, като провокира спекулации по отношение на това, кой ще бъде негов правоприемник в страната, която сега е разтърсвана от антиправителствени митинги поради хипотетични връзки на управляващите с Русия, предава AFP.

„ Взех решение да подам оставка от поста и мисля, че на този стадий съм извършил задачата си “, написа той във „ Facebook “.

Бахтадзе, който е на поста от юни 2018 година, също по този начин благодари на милиардера и ръководител на ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ Бидзина Иванишвили за неговата „ поддръжка и доверие “.

Депутатът от ръководещата партия Георги Волски съобщи пред „ Интерфакс “, че фракцията води договаряния за своя претендент за нов министър председател и ще го разгласи във вторник.

„ Към момента не можем да приказваме със 100% сигурност за бъдещите промени “, означи той.

Грузинските медии оповестяват, че мощният министър на вътрешните работи Гиорги Гахария може да стане идващият министър-председател.

В края на юни хиляди излязоха на митинг в Тбилиси, когато съветски народен представител изнесе тирада в грузинския парламент, напомня „ Франс прес “, като показва, че двете страни са в обтегнати връзки след късата война през 2008-а година, провокирана от тогавашния грузински президент Михаил Саакашвили.

Митингите се трансфораха в по-широко придвижване против Иванишвили на фона гнева от неспособността на неговата партия да задвижи застоялата стопанска система, разяснява още френската организация.
Москва реагира на по този начин наречените "русофобски " митинги, като спря директните полети сред страните, което нанесе нечовечен удар по туристическия бранш на Грузия.

Предшественикът на Бахтадзе като министър-председател Гиорги Квирикашвили се отдръпна след две години и половина на власт на фона на всеобщи митинги, които разкриха трагичен спад в известността на държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР