Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви, че ако след Великден

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви, че ако след Великден
Коментари Харесай

Ето кога Гърция ще премахне мерките

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи, че в случай че след Великден няма ново повишаване на новите случаи на COVID-19, в страната ще бъдат отворени градините на заведенията за хранене и кафетата и ще бъдат разрешени пътуванията на цялата ѝ територия, написа в. Катимерини, представен от организация " Фокус ".

Мицотакис призна, че броят на новите случаи на ковид се е нормализирал „ на високо равнище “ и че по-голямата част от пациентите, които сега са интубирани, не са били имунизирани, молейки своята публика да се имунизира допустимо най-скоро. Мицотакис даде да се разбере, че нормалните великденски пътувания на градските поданици в провинцията и техните родни места няма да бъдат позволени за втора поредна година.

Но на Велики понеделник, 3 май, на заведенията за хранене, питейните заведения и кафенетата ще бъде позволено да работят - само че клиентите ще би трябвало да седят на открито. Седмица по-късно, на 10 май, началните и главните учебни заведения ще бъдат отворени още веднъж, а на 15 май още веднъж ще бъдат позволени вътрешни пътувания, което би трябвало да съвпадне и с началото на туристическия сезон, на който държавното управление на южната ни съседка разпорежда огромни очаквания. Също по този начин, вечерният час ще бъде скъсен до 6 часа всеки ден, от 23 часа до 5 сутринта, от актуалните осем (21 ч. - 5 ч. сутринта).

Самотестването ще бъде главен инструмент за отварянето: ще бъде наложително за чиновниците в бранша на ресторантьорството и хотелиерството, за студенти и за неимунизирани гости. Мицотакис уточни имунизациите, самотестването и по-топлото време като „ огромното оръжие “ на страната, което ще направи допустимо повторното отваряне. Великденските празници ще бъдат малко по-спокойни от предходната година: Все още има ограничаване за броя на хората, които могат да участват на обичайна празнична вечеря в неделя на едно място - 12 от две фамилии, в случай че се организира на открито, девет в случай че е вътре. Също по този начин, обичайното великденско бдение ще приключи в 21 часа в събота вместо в среднощ. Министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас съобщи, че присъстващите на църковните служби би трябвало да носят двойна маска.

В сряда са регистрирани 3015 нови случая на ковид, дружно с 86 смъртни случая, до момента в който 831 пациенти са интубирани. Националната здравна система към момента е под напън, което докара до 20-дневно удължение на условията за частни клиники. Основната лява опозиционна партия СИРИЗА съобщи, че държавното управление най-сетне е изпълнило рекомендациите ѝ, макар че към момента счита, че отварянето е прекомерно постепенно, до момента в който лявоцентристкото „ Движение за смяна “ подлага на критика Мицотакис за това, което счита за негова променчивост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР