Премиерът на Черна гора Здравко Кривокапич съобщи, че е задържан

...
Премиерът на Черна гора Здравко Кривокапич съобщи, че е задържан
Коментари Харесай

Задържан е съветник на президента на Черна гора при сблъсъци в Цетине

Премиерът на Черна гора Здравко Кривокапич заяви, че е арестуван Веселин Велкович – консултант на президента на Черна гора Мило Джуканович, съобщи белградската организация Бета.

Това стана на фона на конфликти в остарялата столица Цетине сред последователи на самостоятелна Черногорска православна черква и силите на реда.

„ Информирам обществеността, че с поисканите от мен бързи дейности на полицията преди малко са сложени белезници на ръцете на Веселин Велкович “, малко преди 10 ч. българско време.

, за които написа, че демонстрира по какъв начин Веселин Велкович и група депутати от опозиционната Демократична партия на социалистите (ДПС) на Джуканович нападат служители на реда.

Привърженици на самостоятелната Черногорска православна черква блокираха още през вчерашния ден пътя за остарялата столица Цетине, където през днешния ден е церемонията.

Сръбският патриарх Порфирий и Черногорско-приморският митрополит Йонакий дойдоха с хеликоптер пред Цетинския манастир, след което церемонията вътре стартира. Това стана благодарение на мощна полицейска защита.

Автобусите със свещеници, които потеглиха към Цетине, се върнаха в столицата Подгорица.

В града случаите сред жители и силите на реда не престават.

Преди това полицията разруши с багери барикадите на изходите на града, като бяха хвърлени и гранати със сълзотворен газ.

Премиерът Кривокапич написа още в Туитър, че офанзивите против полицията са офанзива против страната.

„ Станалото през вчерашния ден и през днешния ден в Цетине е опит за терористични дейности. Напълно е ясно, че даващите заповеди и уредниците, най-много от управлението на Движение за права и свободи, в съдействие с проведени незаконни групи, са тези, на които страната ще застане на пътя “, написа в поста на министър-председателя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР