Премиерът Кирил Петков заминава на посещение в Република Северна Македония.

...
Премиерът Кирил Петков заминава на посещение в Република Северна Македония.
Коментари Харесай

Балкански алианс на хотелиерите – успешен пример за добросъседство



Премиерът Кирил Петков отпътува на посещаване в Република Северна Македония. Фокусът се чака да е върху сформирането на 5 работни групи за стопанска система, инфраструктура, просвета, евроинтеграция и история, както и върху нормализиране на климата на разговор сред двете страни.

Има две организации, които още преди 16 години потеглиха по пътечката на съдействието сред България и РСМ и работят сполучливо през цялото това време.

На 18 септември 2007 година в Охрид, в манастира “Св. Наум “, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Македонската основават Балкански алианс на хотелиерите . По-късно там се включват и Сърбия, Черна гора, Албания, Косово и Румъния.



За дългогодишното съдействие в Алианса споделя в “Нашият ден “ Кристе Блажески , ръководител на Северномакедонската асоциация на хотелиерите, ресторантьорите и автокъмпингите.

“Искахме да създадем една Балканска организация, в която ще можем всички дружно да работим и да влияем на самите държавни структури и министерствата на страните.

В чужбина се познават Балканите, известно е и по малко за някоя от страните, само че може Балканите да се трансфорат в една огромна туристическа дестинация . Така можем да повишим посетителите. “

Повече за активността на Балкански алианс на хотелиерите и резултатите от нея чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР