Премиерът Кирил Петков смята, че енергийният регулатор КЕВР не си

...
Премиерът Кирил Петков смята, че енергийният регулатор КЕВР не си
Коментари Харесай

Кирил Петков препоръча смяна на шефа на КЕВР

Премиерът Кирил Петков счита, че енергийният регулатор КЕВР не си прави работата както би трябвало. Твърдението той направи в изявление пред Нова ТВ - първото му за тази година.

Петков съобщи, че е бил неприятно сюрпризиран от нарастването на газа.  " Аз нямам правото да махам никого. Това зависи от Народното събрание, само че се надявам още през януари да забележим тази смяна. Ще е една добра стъпка в вярната посока. Не желая подобен вид обичаи с изненадващи решения да не престават. Не съм разговарял с ръководителя на КЕВР Иван Иванов. Надявам се Народното събрание да влезе бързо в своите пълномощия. И когато на някой му е изминал мандатът, да бъде сменен с човек, който има професионалните качества и мотивация да бъде угрижен за крайния консуматор ", уточни   Петков.

" Като се заклехме като държавно управление и същия ден КЕВР усили цената на тока и трябваше да влезем в мораториум, имах съмнения дали е било предумишлено, само че с второто решение в този момент, на 1 януари с нарастване цената на газа, много ясно демонстрира, че този орган не си прави работата, както би трябвало. Неговата цел е да пази обществения интерес, да се преценява с пазара, само че и да измисли най-хубавия метод крайните потребите да са предпазени, а това тяхно решение не сподели това.   Това решение не беше разисквано с мен, беше на затворено съвещание и ме изненада, изключително фактът, че ще е 30 %. Това, което видях с това решение, видях равнище на предумишленост ", добави министър председателят.

 

Очаквайте детайлности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР