Премиерът Кирил Петков ще посети Скопие, Република Северна Македония, на

...
Премиерът Кирил Петков ще посети Скопие, Република Северна Македония, на
Коментари Харесай

Кирил Петков заминава за Скопие

Премиерът Кирил Петков ще посети Скопие, Република Северна Македония, на 18.01.2022 година, заяви Нова телевизия. Повод за визитата е 30-годишнината от признаването самостоятелната македонска страна от България.  

Министър-председателят ще бъде съпроводен от министъра на външните работи Теодора Генчовка и министъра на превоза Николай Събев. Посещението ще бележи ново начало в развиването на двустранните връзки сред България и Република Северна Македония и ще очертае идващите стъпки, които двете държавни управления ще подхващат за решение на отворените двустранни въпроси, прецизират от кабинета.  
Конституционен арбитър: На държавното управление ще му е мъчно
Историята се взема решение не в политическия разговор, тъжно е когато на исторически спор се придава политическо звучене. Това съобщи пред Българска национална телевизия к...
Прочети повече
„ Трябва да променим разбирането за това какво в действителност значи Република Северна Македония да договаря с Европейски Съюз и в бъдеще да бъде част от него. Нека да приказваме за всички изгоди, които и ние и Република Северна Македония ще имаме от този развой “, съобщи Петков.

Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР