Премиерът Кирил Петков ще посети днес Благоевград и Сандански за

...
Премиерът Кирил Петков ще посети днес Благоевград и Сандански за
Коментари Харесай

Кирил Петков ще посети Благоевград и Сандански

Премиерът Кирил Петков ще посети през днешния ден Благоевград и Сандански за срещи с поданици на двете общини.

В Сандански ще се организира и двудневна работна среща на локалните управляващи от България и Република Северна Македония, които могат да се възползват от финансовия запас по Програмата за трансгранично съдействие сред двете прилежащи страни.

На работната среща ще бъдат разисквани предпочитаните действия по Програмата за трансгранично сътрудничество  в идния седемгодишен интервал, както и готовността на общините, бизнеса и неправителствените организации за подаване на планови оферти, като упованията са това да стане допустимо до края на годината.

31 милиона евро е финансовият запас, с който граничните общини би трябвало да реализират инфраструктурно, екологично и културно туристическото  доближаване на  районите.

Партньорите от двете прилежащи страни реализираха единодушие една трета от  бюджета на програмата да бъде  насочен  към доизграждане на граничния пункт „ Клепало “ сред общините Струмяни и Берово. 

Общините от ще разчитат на планове по приоритет 1 „ За по-зелен граничен район “, както и за основаване на резистентен целогодишен туристически артикул. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР