Премиерът Кирил Петков ще подкрепи кандидатурата на Украйна за член

...
Премиерът Кирил Петков ще подкрепи кандидатурата на Украйна за член
Коментари Харесай

Зеленски благодари на Кирил Петков за подкрепата за еврочленството

Премиерът Кирил Петков ще поддържа кандидатурата на Украйна за член на Европейскияя съюз по време на съвещанието на европейските водачи в Европейския съвет в Брюксел, закъдето отпътува.

Новината заяви украинският президент Володимир Зеленски с пост в обществената мрежа, публикуван и от украинското посолство у нас.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви още веднъж преди пресслужбата на нашия Министерски съвет, каква ще е българската позиция за Украйна по време на Съвета на европейските водачи.

" Сверихме си часовниците с министър-председателя на България Кирил Петков преди срещата на Европейския съвет. Изразих благодарността си към България за нейната подготвеност да поддържа даването на нашата страна на статут на претендент за присъединение към Европейски Съюз. #EmbraceUkraine ", написа Зеленски.

Съобщение от пресслужбата на българското държавно управление за диалога сред двамата и обещанието на българския министър председател на този стадий няма. От пресцентъра само осведомиха, че българският министър-председател отпътува за белгийската столица на 23 и 24 юни.

Основните тематики в дневния ред на водачите ще бъдат по-широка Европа, обстановката в Украйна, молбите за участие в Европейски Съюз на Украйна, Република Молдова и Грузия, стопански въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни връзки, осведомят от Министерски съвет, като не загатват и точката за ветото за Северна Македония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР