Премиерът Кирил Петков съобщи в рамките на парламентарния контрол, който

...
Премиерът Кирил Петков съобщи в рамките на парламентарния контрол, който
Коментари Харесай

Премиерът: Още няма решение за разполагане на нови сили на Алианса у нас

Премиерът Кирил Петков заяви в границите на парламентарния надзор, който се организира довечера, че още няма решение за разполагане на нови сили на Алианса у нас. Петков съобщи това в отговор на въпрос на ГЕРБ по отношение на информацията за планувано изпращане на испански изтребители в България, с които да се охранява въздушното пространство на Черноморския район:

„ Тези решения се взимат от Министерски съвет. Това е по Конституция и в този миг още нямаме такова решение на Министерски съвет, само че сега, щом го имаме, незабавно ще ви уведомя “.

Премиерът Петков предизвести, че при ескалация на напрежението към Украйна има риск за газовите доставки към България:

„ Аз в действителност не преставам да се надявам, че подобен спор няма да има. Ако спорът излезе отвън надзор под някаква форма и станат ограничения стопански ответни, ние може да имаме опасности по отношение на газовите доставки – евентуално, това е освен за нас, а за цяла Европа “.

Правителството към този момент е разискало опциите за реакция, добави Петков:

„ Вече говорихме и с енергийния министър какви са другите възможности и какво друго може да се направи, тъй че да сме сигурни, че енергийната ни сигурност е непокътната.

Хубавото на България е, че въпреки всичко е огромен производител на електрическа енергия, тъй че при едни такива по-екстремни обстановки ние ще може да компенсираме с електрическа енергия част от неналичието на газ, само че аз персонално се надявам, че няма да се стигне чак до такава степен “, уточни министър председателят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР