Премиерът Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативен

...
Премиерът Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативен
Коментари Харесай

Премиерът призова президента да свика КСНС за преговорите с РСМ

Премиерът Кирил Петков прикани президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност по отношение на положението на договарянията сред България и Северна Македония.

Министър-председателят акцентира, че българското държавно управление няма да направи нищо без необятно национално единодушие и в сходство с съдружното съглашение.

„ На Консултативния съвет по национална сигурност да вземат участие всички партии, всички служби и президентската институция. На който външно министерство да внесе отчет за положението на договарянията сред България и Северна Македония. Този отчет ще бъде разискван и на постоянния съдружен съвет идната седмица “, изиска министър председателят.

" Искам да заявя, че Българското държавно управление няма да направи нищо на база на външен напън и преди цялостно съгласие на равнище съдружен съвет, задълбочено разискване в КСНС, и ясна и доказана позиция от най-висшия орган в тази страна: българският парламент. Единствено Народното събрание има финален, законен мандат по тематиката Северна Македония и това би трябвало да е безусловно ясно за цялото българското общество и за външните ни сътрудници “, приключи обръщението си Петков.

По обявата работи: Николай Петров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР