Премиерът Кирил Петков отново призова българските граждани да се ваксинират

...
Премиерът Кирил Петков отново призова българските граждани да се ваксинират
Коментари Харесай

Петков: Не трябва да ни е страх от ваксинацията, разчитам на вас

Премиерът Кирил Петков още веднъж прикани българските жители да се имунизират против COVID-19 и изрично съобщи, че наложителна имунизация няма да има, до момента в който той е министър-председател. Петков акцентира, че сме на прага на петата вълна на пандемията. 5 000 кревати в лечебните заведения са заети със инфектирани с COVID-19. Само през вчерашния ден броят на новите случаи е 5 500.

" Единственият метод да ограничим вредите от пандемията е посредством имунизация, акцентира министър-председателят. За последните три дни 100 000 българи са го създали. Само през вчерашния ден техният брой е 35 000. Вече 2 милиона българи са изцяло имунизирани ", споделя Петков във видеото, публикувано от " Продължаваме промяната ".

Премиерът още веднъж прикани българите да не се опасяват от имунизациите, да търсят мнението на персоналните си лекари, с цел да осъзнаят, че Коронавирус имунизациите са целесъобразни даже за хора с разнообразни болести.

Министър-председателят акцентира, че в случай че достигнем 75% имунизирано население, ще успеем да запазим стопанската система, ще успеем да подсигуряваме обикновено обучение на децата си и най-важното – няма да сме очевидци на пациенти по стълбите на лечебните заведения.

Кирил Петков беше безапелационен: " единствено дружно можем да преодолеем следващата вълна ".


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР