Премиерът Кирил Петков определи твърденията за оставка на министъра на

...
Премиерът Кирил Петков определи твърденията за оставка на министъра на
Коментари Харесай

Петков: В РСМ ще покажем волята на правителството българската общност там да бъде подкрепена

Премиерът Кирил Петков дефинира изказванията за оставка на министъра на външните работи Теодора Генчовска като подправена вест.

Във връзка с идното посещаване на българска делегация в Република Северна Македония Петков отхвърли еднолично да е подписвал каквито и да е документи, свързани с югозападната ни съседка и акцентира, че се придържа прецизно към рамковата позиция в съдружното съглашение.

" Няма никакъв документ, който аз да съм разписвал от българска страна. Винаги сме се държали към рамковата позиция в съдружното съглашение. Защо отивам аз - с цел да покажем волята на държавното управление българската общественост там да бъде подкрепена. Република Северна Македония би трябвало да е част от Европа, само че би трябвало да се движим и от двете страни на границата в тази посока, защитавайки българите там ", акцентира той.

Днес се учредява партия " Продължаваме промяната ". Премиерът посочи, че групировката остава със същите цели, както до момента - усилване на икономическия напредък, български източници на сила, съблюдаване на разпоредбите, тъй че да няма никой над закона, ефикасна работа на съда и възприятие за правдивост в обществото.

Премиерът се среща с миньори, с представители на синдикални организации в Маришкия басейн.

" Марица изток " е доста значим за нас и аз съм доста благополучен, че в Плана за възобновяване и резистентност защитихме опцията да не се затварят физически потенциали на енергопроизводителите на база на въглища, а да се понижават въглеродни излъчвания. Така работата на централите може да се усъвършенства - да работят повече през зимата, когато е нужно отопление, и по-малко през други сезони ", сподели той.

В Плана е заложено понижаване на въглеродните излъчвания с 40%. Петков подчертава върху основната роля на запазването на въглищните мощности в идващите години и опциите, които Планът за възобновяване и резистентност планува за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната.

В подтекста на начертания от Плана небосвод за деяние сега се създават обществените и стопански ограничения за поддръжка на районите във връзка със справедливия преход в бранш енергетика.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР