Премиерът Кирил Петков можеше да представи на прокуратурата и 23

...
Премиерът Кирил Петков можеше да представи на прокуратурата и 23
Коментари Харесай

Експертът по конституционно право Пламен Киров: Кирил Петков можеше да представи и 23 имена, но в Гугъл са открили само 20! Води се война между институциите

Премиерът Кирил Петков можеше да показа на прокуратурата и 23 имена, само че в Google е разкрили единствено 20, води се междуинституционалва война. Това сподели специалистът по конституционно право Пламен Киров пред Би Ти Ви.

Според Киров не това е методът, по който би трябвало да се води връзката сред институциите. Това съгласно него е офанзива против основния прокурор Иван Гешев и тя е почнала от чуването в една комисия в Брюксел.

Няма друга такава страна в такова състояние в Европейски Съюз. Чакаме 12 милиарда по Плана за възобновяване и развиване против определяне върховенството на закона, само че дали това е единствено лична кавга с Гешев, сподели Киров.

Според него, когато се приказва за господство на закона, законно били и даването на български паспорти против вложения. Обвинения ще има, когато има доказателства.
свързани новини54895преди 15 часа
Сега основният прокурор щял да се обърне към ДАНС и всички проверяващи органи да се проверява това, което е дал Кирил Петков. Срещу огромна част от лицата имало обаче към този момент европейска заповед за арест.

Според Пламен Киров не е изненада решението на Конституционния съд, че министърът на правораздаването може да желае от Висш съдебен съвет отстраняването на основния прокурор. Той изясни обаче, че Конституционен съд не е в цялостен състав. Румен Радев би трябвало да прикани Народното събрание да попълни квотата с трите изчезнали места. Това било още една възмоност президентът да назначи свои хора. От 25 били заети едвам 22, а без Гешев те ставали 21.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР