Премиерът Кирил Петков и още четирима министри от ПП посетиха

...
Премиерът Кирил Петков и още четирима министри от ПП посетиха
Коментари Харесай

Премиер на премиера: петима от ПП гледат българско кино

Премиерът Кирил Петков и още четирима министри от Политическа партия посетиха снощната премиера на български филм в кино " Арена The Mall ". Рядкото за политическия ни хайлайф събитие се случи на гала-прожекцията на " Петя на моята Петя " - продукция, осъвременяваща облика на трагично починалата млада поетеса Петя Дубарова. Освен Петков, който определи филма като " трогателен, въодушевяващ, превъзходен! ", пред плаката в положително въодушевление позираха и министърът на културата Атанас Атанасов, финансовият Асен Василев, вицепремиерът по дейно управление Калина Константинова и министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. 

" Петя на моята Петя "  излиза по екраните в страната през днешния ден. Историята е въодушевена от живота и творчеството на надарената Петя Дубарова, забелязана през погледа на родената четири десетилетия по-късно бунтарка Петя Монова. През април 2022 година се навършват 60 години от раждането на забележителната поетеса, което е и мотив филмът да напомни коя е тя и какво завещание е оставила за поколенията, преди да си отиде от този свят единствено на 17 години. В чест на Дубарова с кината е контрактувана опция за групови визити на възпитаници на промоционална цена с включен безвъзмезден билет за преподавател. 

Режисьор на кино лентата е Александър Косев, снимал сериалите " Откраднат живот ", " Дървото на живота ", " Столичани допълнително " и " Връзки ", а сценарист - Нели Димитрова, основала и сюжетите за три от най-касовите български кино лентата " Голата истина за група Жигули ", " Възвишение " и Love.net.  Продуцент е Николай Урумов, а в функциите са Александра Костова ( " Маймуна " ), Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Емил Марков, Моньо Монев и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР