Премиерът Бойко Борисов заминава спешно за Турция, където ще проведе

...
Премиерът Бойко Борисов заминава спешно за Турция, където ще проведе
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с Реджеп Ердоган заради мигрантскта криза

Премиерът Бойко Борисов отпътува незабавно за Турция, където ще организира среща с президента Реджеп Тайип Ердоган поради мигрантската рецесия.
Засилен надзор и спомагателни патрули по границата ни с Турция Има и проект за деяние, в случай че възникне непредвиден мигрантски напън
В турската столица Анкара двамата водачи ще обсъдят ситуацията в Сирия и обстановката с мигрантите, оповестиха от държавната пресслужба.

По време на работната вечеря довечера Борисов и Ердоган ще приказват за дейностите, които ще допринесат за оправянето с рецесията и прекъсването на мигрантския напън в района.
Гръцките управляващи подготвени да изпратят още сили по границата с Турция В ничията земя сред Турция и Гърция сълзотворният газ е оръжие, употребявано и от двете страни
В последните няколко дни Борисов беседва с ръководителите на всички страни към нас. Стана ясно, че България ще бъде хазаин и на среща сред водачите в района и Европейски Съюз за решение на проблемите.

Във вчерашния диалог сред Борисов и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, бе маркирано, че водещ приоритет на Европейска комисия е да даде убеденост на Гърция и България, че имат цялостната поддръжка от институцията.
Каракачанов: Не би трябвало да позволяваме това, в което се трансфораха Гърция и Италия В момента на нашата граница няма натски и мотив за терзание, разгласи военният министър
Изразена бе готовността Комисията да обезпечи спомагателна помощ на двете страни, в това число посредством „ Фронтекс " за граничните зони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР