Премиерът Бойко Борисов заминава на двудневно официално посещение в Босна

...
Премиерът Бойко Борисов заминава на двудневно официално посещение в Босна
Коментари Харесай

Борисов отива на първо официално посещение в Босна и Херцеговина

Премиерът Бойко Борисов отпътува на двудневно публично посещаване в Босна и Херцеговина, където ще се срещне с министър-председателя на федерацията Денис Звиздич. Това е първото посещаване на българския министър председател в този район.

Двамата ще обсъдят усилването на икономическото и районното съдействие, както и евроинтеграцията на Босна и Херцеговина.

Посещението на премиера Борисов в Сараево е първото на равнище министър-председател в двустранните връзки и е част от интензивните старания на България да спомага за евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани. В държавната делегация са още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на защитата Красимир Каракачанов, министърът на стопанската система Емил Караниколов и транспортният министър Ивайло Московски.

В първия ден от визитата делегация ще посети военната база БУТМИР, където е ситуиран българският контингент в състава на EUFOR.

В петък в програмата на премиера Борисов е планувана с изключение на среща с Денис Звиздич, председателстващ Съвета на министрите на БиХ, и диалози с ръководителите на двете камари на Народното събрание.

По-късно министър Ивайло Московски и министърът на известията и превоза на БиХ Исмир Юско ще подпишат Споразумение за изменение на Спогодбата сред България и Босна и Херцеговина за интернационалните автомобилни транспорти на пасажери и товари, с което се понижават рестриктивните мерки по маршрутите на българските камиони. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР