Премиерът Бойко Борисов свика извънредно съвещание днес с финансовия министър

...
Премиерът Бойко Борисов свика извънредно съвещание днес с финансовия министър
Коментари Харесай

Разкриха банда, точила милиони от болниците чрез онколекарства

Премиерът Бойко Борисов свика изключително заседание през днешния ден с финансовия министър Владислав Горанов, здравния министър Кирил Ананиев, вътрешния министър Валентин Радев, шефа на спецсъда Иван Гешев и други Основен акцент в срещата бяха финансовите злоупотреби в лечебните заведения.

На специфична конференция те разкриха детайлности от срещата и ограниченията, които ще бъдат подхванати по отношение на неприемливото съсипване на лечебните заведения.

Четвърти месец следим протичащото се в бранш " Здравеопазване ", изясни Радев.

" Работата на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата е непрекъсната и засилена през третото държавно управление на Бойко Борисов. Основният претекст за нашата интензивност е, че в бранша се дават обилни средства без доста възстановяване на услугите ", съобщи Валентин Радев.

Проведена е акция за данъчни закононарушения и пране на пари, при която са конфискувани медикаменти за милиони левове, стана ясно от думите на административния началник на профилираната прокуратура Иван Гешев.

" Производството, което следим е формирано месец септември т.г. Данните и сигналът са получени още 6 месеца преди този момент. В хода на вчерашния ден бяха претърсени над 60 адреса. Предмет са данъчни закононарушения и пране на пари. Предмет са медикаменти – животоспасяващи, за онкоболни, за деца. В хода на извършените претърсвания бяха конфискувани медикаменти на стойност милиони левове. Предстои да бъде конкретизирано в допълнение точният размер. Предстои в околните дни да се посочи веригата от обвинени. Очертава се да е много дълга. Имаме упоритост да стигнем до оптимален брой лица ", разяснява Гешев.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов добави, че това е следващата реализация, която е извънредно сполучлива. По думите му това не е единствената скица с медикаменти, а има още много такива.

" Фокусирали сме се върху проведена незаконна група, която прави успореден експорт на лрекарства ", разгласи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР