Премиерът Бойко Борисов ще разпореди на парламентарната група на ГЕРБ

...
Премиерът Бойко Борисов ще разпореди на парламентарната група на ГЕРБ
Коментари Харесай

Борисов нареди оттегляне проекта за акциза върху бездимните цигари

Премиерът Бойко Борисов ще разпореди на парламентарната група на ГЕРБ да изтегли законопоректа, с който се желае нарастване на акциза за бездимни цигари. Това сподели министър председателят пред публицисти, откакто дойде на летището в Солун, Гърция.

По думите му с приемането на законопроекта бюджетът щеше да печели най-малко с 30 млн.лв. повече, които в този момент отиват в джоба на производителите на тези устройства.

"Щом тези, които подлагат на критика законопроекта, измежду които и Патриотите, желаят да го изтеглим, дано по този начин да бъде ", съобщи той. "Когато след два месеца дойдат да желаят пари от бюджета за идната година, ще им припомня за това тяхно предпочитание ", сподели Борисов.

Премиерът е в Гърция за присъединяване в съвещанието на Висшия съвет на четирите страни – България, Сърбия, Румъния и Гърция. Темата на диалозите ще бъде отдадена на инфраструктурните планове в посока на взаимопомощ сред четирите страни и целия район.

Той разяснява разделянето, до което се стигна откакто ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ се оказаха на разнообразни отзиви по отношение на нуждата от повишението на акциза за бездимните тютюневи артикули (IQOS).

"За " и "против " повишаването на бездимните цигари

Освен ГЕРБ никой за бюджета не мисли, съобщи Борисов пред българските медии незабавно след слизането си от самолета в Солун.

„ След като желаеме да дотираме цигарите, откакто желаете да подаряваме пари от бюджета за цигари, бездимни, това е загуба за държавния бюджет. Така на процедура ние ще дотираме непознати компании, които Патриотите поддържат. Разпоредил съм на Цветанов или да отдръпват закона, или да не се таксуват с такива мита като другите цигари”, сподели Борисов.

"Председателството свърши, няма да оставям повече ГЕРБ да става тупан на който заран някой няма работа и излиза и се изрича по нас”, закани се още Борисов на съдружния си сътрудник.

„ Много стисках зъбите, достатъчно”, безапелационен бе министър председателят.



За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР