Премиерът Бойко Борисов се включи снощи в онлайн конференцията на

...
Премиерът Бойко Борисов се включи снощи в онлайн конференцията на
Коментари Харесай

Премиерът: Всички знаехме какво ще се случи с Covid-19

Премиерът Бойко Борисов се включи нощес в онлайн конференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на Covid-19, съобщи БНР.

Пред останалите водачи той подчертава върху нуждата във всеки един миг да се поддържа цялостна съгласуваност на ниво Европейски Съюз против новия вирус, както и да продължат напъните за единни дейности против пандемията.

Мнението на министър-председателя Бойко Борисов е, че актуалната рецесия потвърди, че Европейски здравен съюз към този момент съществува, като той се базира на общи полезности, механизми на непринудено съдействие и ефикасна съгласуваност на страните членки.

„ Всички знаехме какво ще се случи с Covid-19 и по тази причина настоявах за обединен медицински протокол, единни бързи проби, взаимност и обективен достъп до имунизациите в Европейски Съюз. Още юли, август, септември това можеше да бъде направено и да действаме против този подъл вирус “, съобщи министър-председателят преди видеоконференцията.

Той посочи, че безпокойствие провокира тематиката за пазаруването на ваксини, защото за тях се вършат поръчки за доставки още преди да са създадени.

„ Нямаме спецификация, нямаме гаранции и в един миг може да се окаже, че имаме за 300 милиона ваксини, а имаме примерно 300 хиляди искащи и по-късно би трябвало да се унищожават, да се изхвърлят, а не може да се препродава “, сподели още Борисов. Той добави, че имунизациите изискват специфични условия за съхранението, което постанова спомагателни разноски.

България ще изготви проект за имунизация, като по мнението на премиера, първи би трябвало да бъдат имунизирани медиците и уязвимите групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР