Премиерът Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с делегация

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с делегация
Коментари Харесай

Върховенството на закона е приоритет за страната ни, каза Борисов

Премиерът Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с делегация на Венецианската комисия. В рамките на диалога министър председателят означи констатациите в последния отчет по Механизма за съдействие и оценка за България и уточни, че страната ни е изпълнила всички индикатори и рекомендации, които Европейската комисия е сложила като условия за отпадане на мониторинга.

Според Борисов постигнатия от България напредък в тази сфера кореспондира на уговорките, които страната ни е поела, присъединявайки се съм Европейския съюз. Премиерът Борисов беше безапелационен, че гарантирането на върховенството на закона и отсега нататък ще бъде приоритет за страната ни.

По отношение на препоръчаните законодателни промени на Наказателно-процесуалния кодекс, министър-председателят посочи, че планът е направен в осъществяване на рекомендациите на Механизма за съдействие и оценка на Европейски Съюз.

"Становището на Венецианската комисия по законопроекта е извънредно значимо за България и нашето държавно управление ще се съобрази с него ", означи министър председателят и посочи, че преди да бъде поискано мнението на Венецианската комисия по измененията, тематиката е била разисквана и с Брюксел.

Венецианска комисия, публично Европейска комисия за народна власт посредством право, е съвещателен орган по конституционно право, основан към Съвета на Европа през 1990 година От 2002 година в работата на комисията могат да вземат участие и страни отвън Съвета на Европа.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР