Премиерът Бойко Борисов събра на извънредно заседание министрите на вътрешните

...
Премиерът Бойко Борисов събра на извънредно заседание министрите на вътрешните
Коментари Харесай

Правителството осъди използването на химическо оръжие от режима на Асад

Премиерът Бойко Борисов събра на изключително съвещание министрите на вътрешните и външните работи, както и военния министър, с цел да обсъдят обстановката в Сирия, откакто Съединени американски щати, Франция и Англия нанесоха ракетни удари в и към столицата Дамаск.

На брифинг след съвещанието кабинетът излезе с публична позиция, осъждайки потреблението на химическо оръжие от страна на режима на сирийския президент Башар Асад. Българските управляващи дефинираха офанзивата в Дума, като военно закононарушение, а ракетния удар на западната коалижия - като и отговор и предизвестие за преустановяване на тези противозаконни дейности.

"Няма идея, която оправдава убийството на почтени жители, измежду които и деца ", съобщи външният министър Екатерина Захариева. По думите й виновните за химическата офанзива в сирийския град би трябвало да бъдат разкрити и да понесат отговорност.

Захариева уточни, че не се чака ответен удар от Русия. От изказването й стана ясно, че държавното управление е имало информация за плануваната офанзива от няколко дни.

Кабинетът прикани за политическо решение за излаз от рецесията в Сирия и обновяване на договарянията в Женева. Българските управляващи показаха угриженост от допустима есклация на напрежението.

Посолството ни в Дамаск не е потърпевшо от ударите на западната коалиция. Правителството е получило сведения, че обстановката е спокойна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР