Премиерът Бойко Борисов разгледа от въздуха строително-монтажните работи на бъдещата

...
Премиерът Бойко Борисов разгледа от въздуха строително-монтажните работи на бъдещата
Коментари Харесай

Борисов доволен, че наред с тракторите по полето Балкански поток напредва

Премиерът Бойко Борисов прегледа от въздуха строително-монтажните работи на бъдещата площадка на компресорна станция " Расово ", която е част от плана за уголемение на газопреносната инфраструктура на " Булгартрансгаз " от българо-турската до българо-сръбската граница.

" Това е напредъкът на компресорните станции, най-мощни компресори, които да усилват напора по Балкански поток. Виждате за един месец какъв прогрес има. Тук се работи на цялостни обороти. Близо 240 км има положени тръби. Хората видяха по какъв начин се поставят тръбите ", съобщи по време на инспекцията по въздух министър председателят Борисов.

Той акцентира, че се работи при цялостно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Премиерът посочи, че в това време земеделските производители не престават да правят селскостопанската активност и полетата са обработени и засети.

" Навсякъде трактори и машини, по едно и също време със земеделието " Балкански поток " си върви. И всички си получават заплатите. В тази рецесия всяка заплата облекчава и оказва помощ, дава опция да даваме на тези, които нямат ", безапелационен бе Борисов.

Компресорна станция " Расово " ще бъде оборудвана с 3 броя компресорни елемента от най-ново потомство , произвеждане на американската компания Solar Turbines, която е водач в бранша. На площадката с изключение на трите газотурбокопресорни елементи ще бъдат ситуирани и административна постройка, индустриални и обслужващи здания.

Направено е укрепване на земната основа посредством уплътняване с тежка трамбовка и осъществяване на почвено - циментови възглавници под всички здания, както и под фундаментите на компресорите.

Приключва се грубия градеж и вътрешните електро и ВиК съоръжения на постройките. Изпълняват се фундаментите под газотурбокомпресорните елементи. Работи се и по тръбокалните мрежи, площадковите ВиК мрежи и пътища.

Предстои да се построи и втората компресорна станция от трасето на " Балкански поток " - " Нова Провадия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР