Премиерът Бойко Борисов пусна поредното си видео от Брюксел, в

...
Премиерът Бойко Борисов пусна поредното си видео от Брюксел, в
Коментари Харесай

Борисов обяви с чаша кафе: 29 млрд. евро идват към България


Премиерът Бойко Борисов пусна следващото си видео от Брюксел, в което дава поръчка, че се усеща победител от срещата в Брюксел и не счита да си подава оставката.

Борисов е очевидно изтощен, с чаша кафе в ръка, онлайн споделя за размера на средствата, които се планува страната ни да получи от избавителния фонд на Европейски Съюз. Разяснява и за контрактуваната финансова рамка за България в идващите седем години.

Близо 29 милиарда евро. са ориентирани към България- сума, която е с един милиард евро повече от предстоящото. В същото време обаче, понижен е размерът на средствата под формата на грантови схеми, множеството ще са като заеми, които ще се взимат и връщат под избрани условия.

Въпреки това Борисов приказва като победител: " Това са повече пари в новия бюджет. Ние сме една от дребното страни, които ще получат повече пари по новата Международна финансова рамка спрямо актуалната все още и това в случай, че размерът на новата финансова рамка за целия Европейски Съюз е с 62 милиарда евро по-малко ".

" Ей за това заслужавам да ми се желае оставката. На тези, които през днешния ден по това ще се упражняват, да го знаят - 29 милиарда евро идват към България в идващите години ", отсече още Бойко Борисов.

" Важно е, че успяхме да договорим опазване на равнището за кохезионната политика, където са заложени 9 милиарда евро (с 800 млн. евро повече от настоящето). Това е значимо за реализиране на главните ни цели конкурентноспособност и напредък ", съобщи той.

" Отиваме и на най-голямата борба, която водихме – за първи път в новата финансова рамка за Бъглария са планувани спомагателни целеви средства в размер на 200 млн. евро. Те са за едва развитите ни региони – за Севера и Северозапада. За да може да има по-голяма конкурентноспособност “, изясни още министър председателят.

От изявлението на Борисов стана ясно, че отпусканите на евросредствата ще са обвързани с върховенството на закона. По думите му той е „ притичвал “ до 11-я етаж, с цел да упорства за средства за най-бедните райони.

В типичния си жанр министър председателят споделя за евролидерите фамилиарно и неглиже: " Шарл Мишел и канцлерът Меркел демонстрираха, че са същински другари на България. Те упорстваха за тези пари за нас и ни оказаха голяма поддръжка, както и австрийският ми сътрудник Себастиан Курц. Той направи изявление пред сътрудниците, като че ли той е министър председател на България. Каза, че държи България да получи тези 200 млн. евро. Аз блокирах към 4 часа решенията по тая тематика. Ите помогнаха “.

" България ще може да разчита на близо 8 милиарда евро грант ", сподели той. Всички ни поддържаха, поздравиха ни и за Европредседателството “, не пропусна да се похвали Борисов.

Накрая добави: " Счупих си върха по кафета ".

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР