Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция

...
Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция
Коментари Харесай

Ердоган увери Борисов, че Българя не е заплашена от мигранти

Премиерът Бойко Борисов организира телефонен диалог с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Двамата разискаха ситуацията в Сирия и обстановката с мигрантите. В хода на диалога е изяснено, че все още няма директна опасност за България. Премиерът Борисов и президента Ердоган се схванаха двамата да проведат среща в понеделник.

Борисов означи, че страната ни високо прави оценка приноса на Турция по въпросите с миграцията и демонстрираме схващане към големите компликации, които нашата съседка изпитва от години. Премиерът беше безапелационен, че в тази обстановка нито Турция, нито която и друга страна не би следвало да бъде оставена да се оправя независимо и би трябвало да се окаже поддръжка. Той се надява, че България и Турция ще продължат и отсега нататък да работят дружно в полза на оправянето с рецесията в Сирия и на прекъсването на мигрантския поток и натиска.

Премиерът изрази дълбоки съболезнования за починалите турски бойци в сирийската провинция Идлиб и акцентира, че рецесията в Сирия има единствено спокойно политическо решение. Борисов дефинира като основно използването на съглашението Европейски Съюз – Турция.

Според него е от извънредно значение Европейският съюз да има единна позиция по мигрантския въпрос. Борисов съобщи, че ще осведоми ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и водачите от Европейски Съюз за диалога с президента Ердоган и ще моли Европейски Съюз още по-сериозно да се заеме с решаването на рецесията по дипломатически път.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР