Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Косово

...
Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Косово
Коментари Харесай

Борисов разговаря с Хашим Тачи за убития сръбски политик

Премиерът Бойко Борисов организира телефонен диалог с президента на Косово Хашим Тачи във връзка убийството през вчерашния ден на един от водачите на косовските сърби Оливер Иванович. Борисов остро осъди убийството и изрази съболезнованията си към околните и съидейниците на политика.

Българският министър председател изрази вяра, че трагичният случай няма да попречи за нормализирането на връзките сред Прищина и Белград и настоя за персоналната ангажираност на косовския президент за възобновяване на разговора. „ В Страсбург тематиката за интеграцията на Западните Балкани е приоритет. Запознах членовете на Европейския парламент с претекстовете ни за какво страните от района заслужават европейска вероятност, само че старания би трябвало да се поставят от всички. Разчитам и на Вашата помощ казусът в Косовска Митровица да не ни отклонява от огромната цел “, уточни Бойко Борисов и прикани за дейна работа за откриване на убийството.

Президентът Тачи акцентира, че правоохранителните органи в Косово ще създадат всичко допустимо да бъде открит килърът и поръчителите. „ Няма да позволим този случай да ни отклони от нашата цел за нормализация на връзките ни със Сърбия “, сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР