Премиерът Бойко Борисов пристигна в Перник за заседанието на кризисния

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Перник за заседанието на кризисния
Коментари Харесай

Борисов иска преглед на приватизационните сделки за големите мощности на Перник

Премиерът Бойко Борисов дойде в Перник за съвещанието на спешния щаб в града. Там го чакаха икономическият министър Емил Караниколов, зам.-регионалният министър Николай Нанков и кмета Станислав Владимиров. Премиерът и министрите посетиха трасето на новия тръбопровод и водната станция на миньорския град.

Днес до премиера ще бъде входирано искане за разпределяне на средства по три ограничения за превъзмогване на рецесията в Перник. „ Работим по остарялата и по новата пречиствателна станция, работим по огромния тръбопровод, по който са огромните загуби и по водопроводната мрежа към града ", уточни кметът Владимиров.

„ В момента по трасето имаме три машини. Имаме 20% понижение на разноските на вода за тези няколко дни, рапортува на премиера министър Караниколов. Той уточни, че има два разновидността за превъзмогване на водната рецесия - единият е за водопроводно трасе за 2,2 млн. лв. и е с трасе от към 1,2 км до разклонението за града, а другият е за 3,1 млн. без Данък добавена стойност, при който би трябвало да се мине зад ТЕЦ-а.

„ Да се мине зад ТЕЦ-а, с цел да не се приказва след това. ", подреди Бойко Борисов. „ Като разбрах по какъв начин са приватизирани тук всичките фабрики. Защото през вчерашния ден твоята шефка през вчерашния ден искаше да търси отговорност, а през тези години - 26 години градът е ръководен от Българска социалистическа партия, 4 от ГЕРБ ", уточни Борисов, като засяга изявление на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която посети Перник през вчерашния ден и съобщи, че ще се срещне с основния прокурор Иван Гешев, с цел да разбере до каква степен е стигнало следствието и има ли отговорни за водната рецесия.

" Искам правдивост, само че да се върнат назад - от в този момент обратно. Как са приватизарини огромните мощности на Перник? Колко пари са влезнали в общината и в страната? Защото моята информация е, че са приведени до банкрут, след това посредством оздравителни проекти. Не е продуктивно. Аз нямам такива връзки с основния прокурор, с цел да му желая отчетност, само че те са привикнали да си имат основен прокурор. В случая няма работливост в тези неща. Трябва да създадем тези неща - остаряла пречистватална станция, нова пречиствателна станция, магистрален тръбопровод и да влезем в града да помогнем на кмета проблематичните сектори. ", заключи министър председателят.

„ Кметът се държи съвършено, да го кажа, да не си крива душата ", похвали той кмета Владимиров, който през днешния ден е и рожденик. " До сватбата да си завършил ", обърна се той към Николай Нанков.

„ Ако страната и общината са получили парите си за мощностите, нямаше в този момент да вади пари от бюджета. Затова пристигнах, с изключение на за рождения ден на кмета, с цел да уредим всичко писмено ", акцентира Бойко Борисов.

„ Няма нерегламентирани отклонения към Стомана Перник. Хората даже са подготвени да ни дадат терените, през които ще мине водопровода ", рапортуваха още Нанков и Караниколов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР