Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на четвъртия завод за

...
Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на четвъртия завод за
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Когато има работа и високи доходи, не мислим за други глупости

Премиерът Бойко Борисов участва на откриването на четвъртия цех за производството на автомобилни елементи и научно-изследователски център край Кърджали. Той е най-големият и съвременен цех за произвеждане на железни тръби в Европа, уточни министър-председателят.  
Когато вложителите вършат трети и четвърти цех у нас, това е показателно. Присъствах на откриването на 4-тия цех за производството на автомобилни елементи и научно-изследователски център край Кърджали. Той е най-големият и съвременен цех за произвеждане на железни тръби в Европа. Освен в Кърджали, вложителите са решили да открият нов цех във Враца с 1000 работни места. Можем да оставим обстоятелствата да приказват сами за себе си.
Публикувахте от в Събота, 11 май 2019 година
" Когато обстоятелствата приказват, можем да оставим другите. Когато има работа и високи приходи, не мислим за други нелепости. Тук бяха поляни, в този момент има цех. Тук има хора, които още си спомнят Възродителния развой ”, съобщи Борисов.

Икономическата и финансовата непоклатимост дава резултати, капиталовият интерес към България е огромен , сподели още министър-председателят. Той посочи, че за разлика от преди 15-20 години, в този момент се влага в действителната стопанска система и се основават висококачествени артикули в България, което се отразява положително и на Брутният вътрешен продукт на страната. 
 пресцентър, Министерски съвет

Инвеститорите благодариха на премиера Борисов и на цялото държавно управление за поддръжката. " Благодарности не са нужни, това ни е работата, добре сме я свършили ", съобщи от своя страна министър-председателят и добави, че във Враца се прави още един цех с 1000 работни места .-->

Новата инвестиция в Кърджали включва цех с разгъната застроена повърхност от 20 000 кв.м., научно-изследователски център, както и зона за отдих. Компанията им е разкрила общо 2500 работни места в  България.  
 
Публикувахте от в Събота, 11 май 2019 година
Помолен от медиите да разяснява думите на турския дипломат у нас Хасан Улусой за изучавано на турски език, министър председателят Борисов съобщи, че, ще изиска още в този момент посланикът да обясни думите си, с цел да не стават спекулации и добави, че не му е работа да дава препоръки.

„ Да кажеш на една страна наложително да учи език, в случай, че ние сме се произнесли в Народното събрание ясно и тъкмо “, акцентира министър председателят Борисов. Той обърна внимание, че в образованието имаме доста ясни стратегии. „ Който желае може да учи турски по всевъзможен метод “, означи министър председателят и добави, че у нас младежите учат доста езици . „ Колкото повече, толкоз по-добре “, акцентира той. „ Работа има колкото желаете, само че би трябвало подготовка. Затова въведохме и дуалното образование, и курсове за преподготовка “, сподели още министър-председателят.

Той е на посещаване в Кърджали дружно с ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, министъра на финансите Владислав Горанов, вицепремиера Томислав Дончев, икономическия министър Емил Караниколов и посланика на Турция в България Хасан Улусой.

Борисов посети и манастирския комплекс „ Свети Йоан Предтеча “ в Кърджали. Той инспектира строителните действия по възобновяване на светата обител. 
   
Посетих средновековния манастирски комплекс Св. Йоан Предтеча край Кърджали. Манастирът е един от най-древните у нас, събарян е два пъти и се построява за трети.
Публикувахте от в Събота, 11 май 2019 година
 Правителството отпусна общо 1 милион лв. за градежа на манастира в града – 800 хиляди лв. през 2015 година и 200 хиляди лв. през 2017 година
 пресцентър, Министерски съвет

“В Родопите от 100 години манастир не е юридически. Оставям изводите на тези преди мен, които обичат да приказват. Ние без доста да приказваме - строим църкви и манастири и то в сърцето на Кърджали и в това време с нашите братя мюсюлмани поддържаме прелестни връзки ”, сподели министър председателят Бойко Борисов. Той акцентира, че през октомври чака манастирският комплекс да бъде напълно приключен. “Могло е да го създадат и преди 10 години и преди 20 и преди 30 години е могло, само че на никое място не са създали ”, съобщи още министър-председателят.
 пресцентър, Министерски съвет

“Първият параклис тук е от VII-VIII век ”, уточни отец Николай, който служи в храма при манастира. Той акцентира, че помощта от държавното управление за възобновяване на манастирския комплекс е значима за православната общественост в района. “От Смолян до Ивайловград манастири няма. Това е исторически миг ”, сподели отец Николай и добави, че първите разкопки на историческия за района манастир са почнали още през 1932 година
 пресцентър, Министерски съвет

Манастирският комплекс „ Св. Йоан Предтеча ” е български православен манастир, ситуиран на десния бряг на река Арда в град Кърджали. Той е бил част от феодален епископски комплекс „ Св. Йоан Продром ”. От археологическите разкопки е известно, че съществуват 4 поредно строени църкви. Те са с типично византийски жанр и мощно атонско въздействие. Манастирът е бил духовно средище на една от огромните средновековни епархии – Ахридос.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР