Премиерът Бойко Борисов предложи помощ за засегнатите от пожарите райони

...
Премиерът Бойко Борисов предложи помощ за засегнатите от пожарите райони
Коментари Харесай

Бойко Борисов предложи помощ за засегнатите от пожарите райони в Гърция

Премиерът Бойко Борисов предложи помощ за засегнатите от пожарите региони в Гърция в телефонен диалог с гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас.

“Изразяваме най-дълбоко състрадание към потърпевшите и околните на починалите в огнената буря, обхванала Гърция. С паника и болежка приехме вестта за бедствието, връхлетяло приятелския гръцки народ, довело до човешки жертви и предизвикало тежки материални вреди ”, акцентира българският министър-председател.
50 станаха жертвите на пожарите към Атина Ранените са над 104, 11 от тях тежко, 16 от потърпевшите са деца
Премиерът Борисов уточни, че България има подготвеност за оказване на техническа помощ за Гърция с 50 пожарникари и два пожарни автомобила. Той добави, че е разпоредил на министерството на вътрешните работи да предприеме незабавна организация при постъпило искане от страна на Гърция за приемане на интернационална помощ, модулът ни за наземно гасене на горски пожари да бъде наведен в подготвеност за присъединяване по линия на механизма за Гражданска отбрана на Европейски Съюз.

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас благодари за препоръчаната помощ от България и уточни, че при потребност ще търси българския министър-председател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР