Премиерът Бойко Борисов поздрави българите за националния празник - Трети

...
Премиерът Бойко Борисов поздрави българите за националния празник - Трети
Коментари Харесай

За дипломация, мъдрост и съзидателност призова Борисов на националния празник

Премиерът Бойко Борисов поздрави българите за националния празник - Трети март, в обществената мрежа Facebook.

Отбелязваме 142-та годишнина от Освобождението на Отечеството и почитаме паметта на всички герои, дали живота си за свободата на България, написа министър председателят.

По думите му и през днешния ден продължаваме да следваме техния завет, че нашето място е измежду развитите демократични страни като горда и свободна нация.

Ето и текста на неговия привет:

" Подвигът на Шипка е ослепителен български знак и той вечно остава в паметта и сърцата ни. Той ни дава кураж да се оправяме с днешните провокации, за които повече от всеки път са нужни дипломация и съгласие, мъдрост и разсъдък, съзидателност и такт. Оптимист съм, че народът ни е обединен и дружно ще продължим всеки ден да работим за просперитета на България. Вярвам, че родолюбието ни сплотява повече от всичко и ни пази от всевъзможни опити за разделяне на българското общество.

България през днешния ден не води война с никого. Нищо от предишното не е забравено, само че би трябвало да работим, с цел да не се повтори. Не единствено тъй като българските опълченци са подсигурили с живота си нашата независимост, само че и тъй като близо век и половина по-късно, националната ни идея остава благополучието на България. Отговорността ни за бъдещите генерации ни задължава да се държим почтено, да бъдем виновни и да помним, че нищо безплатно не сме получили, а е необходим доста труд и неизменност, с цел да пребъде нашето Отечество ", написа министър председателят и приключва с: " Честит празник! " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР